Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Şubat 2011 Perşembe

Kimlikler


Tüm kimliklere saygım var.

Ayrıca saygı duymak haddime mi düşmüş .Herkesin veri ya da seçtiği kimliği kendisinedir.

Dini,ırksal,cinsel,siyasi kimliği her ne olursa olsun benim için bu bir "mesele" değildir.Ama kimlik meselesiyle büyük meselem var..

Herhangi bir kimlik nedeniyle,herhangi bir toplumun,topluluğun ya da bireyin baskı görmesine,aşağılanmasına ezilmesine ne kadar karşıysam,bunun tam tersi olarak herhangi bir kimliğin yüceltilmesine de hem yürekten hem de tabii ki tutarlı olmanın bir ön şartı olarak zihinsel olarak karşıyım.

Eşcinsellerle ve eşcinsellikle ilgili hiçbir meselem yok.Ama eşcinsellere yapılan aşağılamaya nasıl isyan ediyorsam bunun ve tabii ki herhangi bir cinsel tercihin yüceltilmesine de o derece karşıyım. Bu anlamda "gay pride" yürüyüşü bence maskaralıktır..Eşcinsellerin sinema yapmasına karşı değilim,eşcinsellik temalı filmlere de karşı değilim ama "gay lesbian" diye bir genre olmasına,bazı yönetmenlerin sadece bu kimliği yücelten filmler yapmasına karşıyım

İnsanlık tarihinin en büyük ayıplarından birinin Amerika'da zencilere yapılan zulum olduğunu düşünürüm.Olimpiyatlarda kürsüde siyah eldivenlerini yumruk yaparak kaldıran Kara Panterlerle atardı yüreğim o zaman yaşıyor olsaydım.Ama bugün hala o adı batasıca,sinsi,ikiyüzlü "politik doğruluk" denen şey yüzünden zencilere "black" denemeyip "African American" denmesi de kepazeliktir. Zamanında "nigger" denmesi kadar kusturucudur.

Feodalitenin bu ülkede insana ve özellikle kadına çektirdiği acılardan sonuna kadar tiksinen biri olarak örneğin mabadımın ilericilerinin savunageldiği "kadın kotası"nın kadına yapılan en büyük aşağılama olduğunu düşünüyorum..Tüylerimi diken diken eden bir "batı taklitçisi" soru şudur mesela : "Sizin üstyönetiminizde kaç kadın var ? " "Bilmem.Sizinkinde kaç agnostik var ?" "Ya da bilmem,sizinkinde üstte olmayı sevenlerin oranı kaç" ? Bu anlamda yaşam içinde kadın olmak anlamında hiçbir sorun yaşamayan şanslı kadın azınlıktan bazılarının otun bokun içinde "kadına olumsuz yaklaşım " araması yapması da beni toplumun büyük çoğunluğunda kadına reva görülen vahşi uygulamalar kadar öfkelendiriyor.

Her insanın, insan olmaya indirgenebileceği,"ne olduğumuzun" değil "ne yaptığımızın" değerli olacağı akıl serinliğine duyulan özlemimle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder